Schakel tussen idee├źn en uitvoering!

Ondernemersvereniging Business Eiland Utrecht

Op koers...

Voortvarend!

Bouwt bruggen!

Bouwt aan de toekomst

Van centrale betekenis...

Werksessie Transitievisie Warmte: naar een aardgasvrije stad

Wanneer:  29 november 2019
Aanvangstijd:  09:00 uur

In 2050 is heel Nederland van het aardgas af. Woningen en gebouwen zijn dan op een andere manier verwarmd en we koken elektrisch. Nu zijn er in Utrecht nog 120.000 woningen en 6.000 andere gebouwen aangesloten op aardgas. We staan dus aan het begin van een enorme operatie. Daarom zijn we gestart met het opstellen van een plan: de Transitievisie Warmte. In deze visie leggen we vast hoe en wanneer we van het aardgas afgaan.

We maken graag gebruik van uw kennis en ervaring om deze visie te verbeteren. Ik hoop dat u met ons wilt meedenken. U bent van harte welkom op de werksessie hierover.

Wanneer:      Vrijdag 29 november van 9.00 uur tot 14.00 uur (inloop vanaf 8:30, inclusief lunch)

Waar:            De Zalen van Zeven, Bollenhofsestraat 138-A, 3572 VT Utrecht

Opzet van de bijeenkomst

We bespreken in groepen een aantal scenario’s om de stad aardgasvrij te maken. Ieder scenario heeft andere consequenties. Denk aan de volgorde van wijken die van het gas afgaan, de hoeveelheid CO₂-vermindering en de benodigde investeringen. Wij willen graag van u horen wat u belangrijk vindt bij het aardgasvrij maken van woningen en andere gebouwen. Zijn wij belangrijke criteria vergeten? Bieden de scenario’s kansen waar we nog niet aan gedacht hebben? We gebruiken de uitkomsten van deze werksessie om de transitieaanpak te verbeteren.

Aanmelden

Wilt u hierover meedenken? Meld u aan voor deze werksessie. Wij streven voor deze bijeenkomst naar een evenwichtige vertegenwoordiging van verschillende partijen in de stad: eigenaren en gebruikers van gebouwen en eigenaren van energie-infrastructuur. Bij overaanmelding van een bepaald type partij, koppelen wij dit aan u terug.

We hopen u op 29 november te zien!

Met vriendelijke groet,

Anne-Jo Visser

Opgavetrekker Energietransitie gemeente Utrecht

Voor meer informatie:  [comment]
Telefoon:  [rooster_phone]
e-mail: