Schakel tussen idee├źn en uitvoering!

Ondernemersvereniging Business Eiland Utrecht

Op koers...

Voortvarend!

Bouwt bruggen!

Bouwt aan de toekomst

Van centrale betekenis...

16 oktober 2019

Vervangen verkeerslichten Europaplein

Op maandag 21 oktober start de gemeente met het vervangen van de verkeerslichten op het verkeersplein Europaplein. De werkzaamheden zijn naar verwachting donderdag 21 november klaar.


Wat gaat er gebeuren?
De verkeerslichten en de technische automaat (een deel van de verkeersinstallatie) zijn verouderd. De gemeente vervangt deze om storingen te voorkomen. De oude kabels die onder de weg liggen worden vervangen. Er komen meer sensoren in de weg, voor een betere doorstroom van het verkeer op het kruispunt. Verder vernieuwt de gemeente de automaat en elektronica en plaatst de gemeente LED-lampen. Deze gaan langer mee en verbruiken minder energie.


Wat is de planning?
Vooruitlopend op de start van het werk heeft de gemeente al in de bermen gegraven om de bestaande kabels te vervangen. Op maandag 21 oktober starten de gemeente met het vervangen van de verkeerslichten en worden lussen in het asfalt geslepen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden klaar op donderdag 21 november. Als het slecht weer is, kan de planning uitlopen.


Wat merkt u van de werkzaamheden?
Voor het vervangen van de elektronica wordt in het asfalt gezaagd. Dit wordt zoveel mogelijk overdag gedaan. In de binnenring van het plein vindt dit plaats van 4 tot en met 7 november tussen 19.00 en 23.00 uur. ‘s Avonds wordt het buiten de spits gedaan om de overlast voor het verkeer te beperken. Uw begrip wordt gevraagd voor eventuele geluidsoverlast. Mocht u toch teveel last hebben van het geluid, dan kunt u dat die avonden melden bij projectleider Chris Jentink via 030 286 4713.


Wat betekent dit voor de bereikbaarheid?
Tijdens de werkzaamheden staan de verkeerslichten aan, of knipperen ze. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden altijd gebruik maken van het verkeersplein. Er zijn geen omleidingsroutes.


Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.utrecht.nl/europaplein.
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u ook contact opnemen met opzichters M. Bokzini en H. Rooimans of projectleider Chris Jentink via telefoonnummer 14 030.
Met vragen over uw wijk kunt u terecht bij wijkbureau Zuidwest, Stadsplateau 1, via zuidwest@utrecht.nl of via telefoonnummer 14 030.

 

Terug