Schakel tussen ideeƫn en uitvoering!

Ondernemersvereniging Business Eiland Utrecht

Op koers...

Voortvarend!

Bouwt bruggen!

Bouwt aan de toekomst

Van centrale betekenis...

28 juni 2019

Onderhoudswerkzaamheden Galecopperbrug sept/okt 2019

Graag informeren wij u met onderstaand bericht over de onderhoudswerkzaamheden die dit najaar gaan plaatsvinden aan de Galecopperbrug.

26 september tot 28 oktober 2019

Rijkswaterstaat werkt van donderdagavond 26 september 21.00 uur tot maandagochtend 28 oktober 5.00 uur aan de Galecopperbrug (snelweg A12) bij Utrecht in de richting van Arnhem. We plaatsen nieuwe voegovergangen in het wegdek en opleggingen onder de brug. Dankzij deze werkzaamheden kan verkeer ook in de toekomst veilig en comfortabel over de brug blijven rijden. Gisteren eind van de middag hebben wij een persbericht uitgestuurd over de werkzaamheden: https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2019/06/zeer-ernstige-verkeershinder-rond-utrecht-in-najaar-2019-door-werkzaamheden-a12.aspx

Zeer ernstige verkeershinder
We verwachten tijdens deze periode zeer ernstige verkeershinder op de snelweg A12 Ring Utrecht en rond knooppunt Oudenrijn in de richting van Arnhem. De zeer ernstige hinder geldt met name voor verkeer vanaf de A12 Den Haag en de snelweg A2 richting Utrecht en Nieuwegein. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met minstens 20 minuten extra reistijd.

Afsluitingen en omleidingen
Om het verkeer over de A12 Galecopperbrug goed te doseren, stelt Rijkswaterstaat afsluitingen en omleidingen in. De omleidingsroutes vindt u op de projectwebsite van Rijkswaterstaat over de Galecopperbrug: www.rijkswaterstaat.nl/a12galecopperbrug. Klik op de pagina ‘Hinder’ voor de omleidingen. De directe link naar deze omleidingenpagina is: https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a12-werkzaamheden-galecopperbrug/hinder-en-maatregelen/index.aspx

In onderstaande tabel is weergegeven welke rijbanen in welke fase wel/niet beschikbaar zijn voor verkeer vanaf Den Haag, Amsterdam en vanaf Den Bosch.

 

Werkzaamheden Parallelrijbaan  
26 sept 21.00 uur tot 12 okt 10.00 uur

Werkzaamheden Hoofdrijbaan

Zo 13 okt 21.00 uur tot 28 okt 5.00 uur

Parallelrijbaan

Hoofdrijbaan

Parallelrijbaan

Hoofdrijbaan

Verkeer vanaf de A12

(Den Haag – Utrecht)

Afgesloten na knooppunt

Oudenrijn

Beschikbaar

Beschikbaar

Afgesloten na knooppunt Oudenrijn

Verkeer vanaf de A2 (Amsterdam – Utrecht)

1 rijstrook beschikbaar

Beschikbaar

Afgesloten

1 rijstrook beschikbaar

Verkeer vanaf de A2

(Den Bosch – Utrecht)

Afgesloten vanaf knooppunt Oudenrijn

Afgesloten vanaf knooppunt Oudenrijn

A12 Utrecht richting Arnhem:

Afrit 17 Kanaleneiland

Afgesloten

Open
Afrit 17 Kanaleneiland is vanaf zaterdag 12 oktober 10.00 uur weer open.

A12 Utrecht richting Arnhem:

Toerit 16 Nieuwegein

Afgesloten

Afgesloten


Tussen beide fasen vinden ombouwwerkzaamheden plaats in de nacht van zaterdag 12 naar zondag 13 oktober. Hiervoor vinden plaatselijk nachtelijke afsluitingen plaats. Ook zijn er in de eerste weken een aantal nachtelijke afsluitingen voor verkeer vanaf A2 Amsterdam.

Begin september 2019 verwachten we dat de planning 100 procent definitief is. We sturen u dan een nieuwe update. In die weken voordat het werk start, zullen we ook (nogmaals) uitgebreid communiceren richting de weggebruikers, onder andere via VanAnaarBeter-radiospots en advertenties in regionale media.

Mocht u nog vragen hebben schroom dan niet om contact op te nemen met mij of met Jeroen van der Hee (Communicatieadviseur, mobiel: 06-13965620) op te nemen.

 

Hester Pranger

-------------------------------------------------------------------------------------
Omgevingsmanagement Galecopperbrug

Project A27/A12 Ring Utrecht

 

Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Rijkswaterstaat Midden-Nederland

 

Terug