Schakel tussen idee├źn en uitvoering!

Ondernemersvereniging Business Eiland Utrecht

Op koers...

Voortvarend!

Bouwt bruggen!

Bouwt aan de toekomst

Van centrale betekenis...

Veiligheid & Onderhoud

Camerabeveiliging

In 2014 heeft Businesseiland Utrecht met 7 andere Utrechtse bedrijventerreinen collectief cameratoezicht ingekocht d.m.v. een Europese aanbesteding. De voornaamste doelen waren tot kwaliteitsverbetering en lagere kosten van het openbaar cameratoezicht te komen. Op Business Eiland Utrecht staan nu in totaal 14 camera’s (waaronder ook kentekencamera’s). Spyke Security in Alkmaar bedient de uitkijkkamer. Vereniging U-Safe is opgericht door de 8 bedrijventerreinen om o.a. te controleren of Spyke zijn werk naar behoren uitvoert en om de rapportages van de camerabeveiliging richting de bedrijventerreinen te verzorgen. In januari 2018 hebben de 8 bedrijventerreinen met Spyke Security afgesproken het cameratoezicht met een extra, 5e jaar te verlengen tot medio 2021.

Collectieve surveillance

De collectieve surveillance op de bedrijventerreinen wordt ook getenderd via U-Safe, waar tevens kwaliteitscontrole plaatsvindt. De surveillance op Business Eiland Utrecht wordt uitgevoerd door BBN Beveiliging, de surveillance wordt via het cameratoezicht ook extra aangestuurd.

Collectieve gladheidbestrijding in de winter

In het kader van de veiligheid is via de ondernemersvereniging ook collectieve gladheidbestrijding in de winter geregeld voor de (zij)straten waar de gemeente niet strooit. De firma Abacus wordt hiervoor ingeschakeld.

Veiligheidsoverleg

Om de veiligheid te evalueren, vindt elk kwartaal overleg plaats tussen de politie, de surveillancedienst en het bedrijfsleven van Businesseiland Utrecht. De politie en overige partijen zijn erg te spreken over de openbare beveiligingscamera’s, de samenwerking met de uitkijkcentrale van Spyke Security en de surveillancedienst van BBN Beveiliging.

 

Onderhoudsmelding doen

Als u knelpunten t.a.v. schoon en heel in de openbare ruimte tegenkomt, meldt dit dan direct bij de gemeente Utrecht: 
 
1) Online via de website van de gemeente Utrecht.

2) Telefonisch via het klantcontactcentrum van de gemeente Utrecht: 030-2860000 (maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur).

3) Aan de balie van wijkbureau Zuidwest (Marco Pololaan 71).

4) Via uw smartphone via de applicatie Buiten Beter (gratis te downloaden in de applicatie store van uw telefoon). Binnen vier stappen heeft u locatie, probleem en foto gemeld. Voor meer informatie: klik op het Buiten Beter icoon op de homepage van onze website.
 Verdachte situatie? Bel 1-1-2


Veilig Ondernemen Scan

Met deze scan kunt u gratis en eenvoudig inzicht krijgen in de verschillende criminaliteitsrisico's voor uw onderneming en het gebouw. U ontvangt, direct na het invullen een onafhankelijk advies met veiligheids- en beveiligingsmaatregelen die passen bij de risico's voor uw onderneming. Adviezen die te maken hebben met uw organisatie, het gebouw en elektronische beveiliging. U kunt daarbij aangeven welke maatregelen u wenst door te voeren en welke u al genomen heeft. Zo bereidt u zich goed voor. Ga naar: www.veiligondernemenscan.nl.

 

Checklist Brand
Ieder jaar ontstaat bij een groot aantal ondernemingen brand. In zeker één op de tien bedrijfsbranden is de oorzaak onachtzaamheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden. Ook brandstichting en onveilig gebruik van de elektrische installatie zijn veel voorkomende oorzaken van brand. Veel bedrijven die getroffen worden door een grote brand komen de gevolgen ervan niet te boven. Een goede brandverzekering is dus een must, maar het is nog beter om brand in uw bedrijfspand te voorkomen. Kijk op de pagina voorkom brandstichting (www.checklistbrand.nl/brandoorzaken) en vul de Checklist Brandstichting (www.checklistbrand.nl/checklists/1) nu in!

 

Stop Cybercrime

40 procent van de Nederlandse ondernemers is afgelopen jaar slachtoffer geweest van cybercrime, volgens een schatting van de politie. Cybercrime, computercriminaliteit, digitale criminaliteit: allemaal termen voor deze vorm van criminaliteit die zich richt op computers of andere systemen zoals mobiele telefoons en pinautomaten. Doe de scan en zie hoe veilig uw bedrijf is: www.stopcybercrime.nu.